Ρολόι

Athens
14°
Fair
06:5718:17 EET
Feels like: 13°C
Wind: 18km/h NE
Humidity: 67%
Pressure: 1022.01mbar
UV index: 1
MonTueWed
15/6°C
11/4°C
16/4°C

Monthly Archives: June 2014

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α ΚΑΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

grades

Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 27/6/2014 μετά τις 11:00 θα επιδοθούν οι έλεγχοι των μαθητών της Α και Β Λυκείου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΟΓΔΟΗ ΩΡΑ”

8hora-300x115Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα «8η ώρα» δημιουργήθηκε στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας (Project) της Β’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Ο στόχος της εργασίας αυτής ήταν να δοθεί στους μαθητές μια ευκαιρία να συνεργαστούν και να αναλάβουν αρμοδιότητες ως συντάκτες, δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, αρχισυντάκτες και διαχειριστές ψηφιακού περιεχομένου. Το σημαντικότερο στοιχείο όμως, είναι ότι οι μαθητές εξέφρασαν τις μαθητικές τους ανησυχίες και μέσω της δημοσίευσης των άρθρων τους, τους δόθηκε το κατάλληλο κίνητρο να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις ικανότητές τους στο γραπτό λόγο. Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μεταξύ άλλων η έρευνα στο διαδίκτυο, η παρατηρητικότητα στην καθημερινότητά τους, η πραγματοποίηση δημοσκοπήσεων και φυσικά η αστείρευτη δημιουργικότητά τους.

Η “8η ώρα” είναι οργανωμένη σε στήλες με συγκεκριμένη θεματολογία και κάθε στήλη αποτελείται από έναν αριθμό άρθρων που ανταποκρίνονται σε αυτήν.

Επισκεφθείτε και φυλλομετρήστε την “8η ώρα” εδώ.

Η ταινία μας: “ΔΕΣΜΩΤΗΣ”

131204_DesmotisΗ ταινία μας «ΔΕΣΜΩΤΗΣ» έχει θέμα τον εθισμό στο διαδίκτυο, πρόβλημα που τελευταία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Πήρε μέρος στη 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio 2013  και στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά, όπου και έλαβε την 5η θέση στα Βραβεία Κοινού μεταξύ 35 ταινιών από όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Πέτρος έχει απομακρυνθεί από τους φίλους του και αποκρούει όλες τις προσπάθειές τους για επικοινωνία. Αιτία είναι η εξάρτησή του από το διαδίκτυο που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού δείχνει να χάνει την επαφή με την πραγματική ζωή και να βυθίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα. Ωστόσο κάτι θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει τη θέση του και να αλλάξει.

Δεσμώτης
http://youtu.be/mPr2ps5WbGA

 Backstage
http://youtu.be/JnTKaWHjlw4

 Βραβεία Πάμε Σινεμά
http://youtu.be/XMu_gw5WBMM