Το 4ο ΓΕ.Λ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ σας προσκαλεί στην ομιλία του ακαδημαϊκού Τράκα Νικολάου με θέμα:
«Από τι είμαστε φτιαγμένοι.
Σύγχρονες θεωρίες και πειράματα της Φυσικής
και των στοιχειωδών σωματιδίων»

Τρίτη 2 Απριλίου 2019, ώρα 12:00
στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

4lyk-kory-horizons-plutoΤο 4ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
σας προσκαλεί στην ομιλία
του Ακαδημαϊκού Σταμάτιου Κριμιζή με τίτλο

«Το διαστημόπλοιο New Horizons στον Πλούτωνα: Εξερεύνηση του τελευταίου κλασικού πλανήτη»

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του σχολείου.

ΠρόσκλησηΑφίσα

 

meteo_stationTην Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου το Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με το Διευθυντή του Σχολείου τοποθέτησε στο χώρο του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού μετεωρολογικό σταθμό. Τα δεδομένα που θα συλλέγονται θα προωθούνται άμεσα στη Μετεωρολογική Υπηρεσία με τη βοήθεια του δικτύου του σχολικού εργαστηρίου Φυσικής. Η τοποθέτηση του σταθμού και η συνεργασία του σχολείου μας με το Αστεροσκοπείο είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς ,καθώς θα αποτελέσει αφορμή για την εκπαιδευτικές δράσεις αλλά και πλαίσιο μελλοντικής συνεργασίας επάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές μας.

Μπορείτε να δείτε τα δεδομένα που συλλέγονται από το σταθμό στην ιστοσελίδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών πατώντας εδώ.

EUSO

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

 

  • Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) από το σχολικό έτος 2008 – 2009 διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην «Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO» δύο τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου. Στον διαγωνισμό αυτό οι ομάδες εξετάζονται εργαστηριακά, σε θέματα φυσικής, χημείας και βιολογίας.
  • Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, επιλέγεται η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς, θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, από την οποία επιλέγονται δύο ομάδες μαθητών. Οι ομάδες αυτές εκπροσωπούν την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.
  • Το σχολείο μας συμμετέχει ανελλιπώς στους διαγωνισμούς αυτούς και στον παρακάτω πίνακα παραθέτουμε τις επιδόσεις των μαθητικών ομάδων μας.
Σχολικό έτος Τοπικός Διαγωνισμός(Διοργανώνεται από το ΕΚΦΕ Νίκαιας , συμμετέχουν 24 σχολεία της ευρύτερης περιοχής Πειραιά και προκρίνονται τρία ) Πανελλήνιος Διαγωνισμός(Διοργανώνεται από την ΠΑΝΕΚΦΕ , συμμετέχουν τα σχολεία που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς και προκρίνονται δύο)
2008 – 2009 9η θέση —————-
2009 – 2010 4η θέση —————–
2010 – 2011 1η θέση 6η θέση
2011 – 2012 1η θέση 6η θέση (1η θέση πανελληνίως στη φυσική)
2012 – 2013 3η θέση 11η θέση (1η θέση πανελληνίως στη χημεία)
2013 – 2014 5η θέση —————–