ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά στο χώρο του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 18/5/2015, στις 07.45.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε πως με απόφαση του Δημάρχου Κορυδαλλού και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, τα Σχολεία της πόλης θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 12 Μαΐου 2015.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης εδώ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την προγραμματισμένη επανέναρξη της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αναρτάται απόφαση του Δημάρχου Κορυδαλλού, σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος αποφασίζει «για την ασφάλεια των μαθητών την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορυδαλλού την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015″.

Το έγγραφο της απόφασης εδώ.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα U4EU

u4eUΤο σχολείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Universities 4EU» το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία με την έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας». Το πρόγραμμα “Universities4EU ” υλοποιείται στο πλαίσιο
της Δράσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jean Monnet “Information Projects” .

Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

6η Μαρτίου : Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

bullyingΗ 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας διοργάνωσε αυτή τη μέρα εκδήλωση, για την οποία περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού θα είναι «ανοιχτά κανονικά από αύριο 21/4/2015 όλα τα Σχολεία και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού μετά την απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της δίκης ως τις 7 Μαΐου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με την επικείμενη έναρξη της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αναρτάται η απόφαση του Δημάρχου Κορυδαλλού και του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, σύμφωνα με την οποία:

θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Κορυδαλλού την Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015.

Το κείμενο της απόφασης εδώ.

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

ΠΝΙΓΜΟΝΗ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ VAULT

pnigmoniΤο Σάββατο 7/3/2015 παρακολουθήσαμε στο θέατρο VAULT την Πνιγμονή, μια εξαιρετική παράσταση, διασκευασμένη από το σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά και βασισμένη στο αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα.

Είναι ένα «φωτογραφικό ντοκουμέντο» της σκληρής ζωής των γυναικών στα ορεινά χωριά της Ανατολικής Τουρκίας που πραγματεύεται τους οικογενειακούς και φυλετικούς κανόνες που διέπουν την καθημερινότητά τους. Τα κοινωνικά στερεότυπα και η ηθική αλλοτρίωση των ανθρώπων είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτυπώνονται παραστατικά στο έργο. Οι οκτώ γυναίκες της οικογένειας περιθωριοποιημένες από τον κοινωνικό τους περίγυρο και αποξενωμένες από τις χαρές και απολαύσεις της ζωής έρχονται διαρκώς σε σύγκρουση μεταξύ τους και αναφέρονται σε μια ανδρική μορφή που όμως δεν εμφανίζεται στη σκηνή.

Η παράσταση με τις ερμηνείες των ηθοποιών και τη μουσική επένδυση μας γέμισε έντονα συναισθήματα, μας συγκίνησε και άλλαξε ριζικά τη γνώμη που είχαμε για τα δράματα.

Παρακολουθήστε την, θα σας συναρπάσει.

Μέλη της θεατρικής ομάδας

Βεβαίωση επιλογής πρακτορείου

Ανακοινώνεται η επιλογή πρακτορείου για την εκδρομή στην Καλαμάτα. Το πλήρες κείμενο εδώ.

«Ρομαντισμός»: Παράσταση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

romantismos

Μια υψηλού επιπέδου παράσταση παρακολούθησαν δύο project του σχολείου μας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με τίτλο Ρομαντισμός, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, βασισμένη στους Υπνοβάτες του Χέρμαν Μπροχ.

Ο συγγραφέας καταγράφει τα βήματα που οδήγησαν την τριακονταετία 1888-1918 από το Ρομαντισμό στο Φασισμό. Πρόκειται για τη βία της ιστορίας, τον συντηρητισμό που απομυζά τη βούληση από τον άνθρωπο και τον καταδικάζει να υπάρχει στο μεταίχμιο μεταξύ συνείδησης και νάρκωσης, όπως ο υπνοβάτης. Έτσι δημιουργήθηκε ένα έργο περισσότερο ιδεών παρά χαρακτήρων και ως τέτοιο το υπηρέτησε με πολύ μοντέρνα ματιά ο σκηνοθέτης.

Δεν ήταν ένα συμβατικό ανέβασμα αλλά μια συγκινησιακά αποστασιοποιημένη παράσταση με πολλές παράλληλες αφηγήσεις, σκηνοθετικούς συμβολισμούς και εξαιρετικές ερμηνείες. Καθοριστικός στο ρόλο του αφηγητή ο Ιερώνυμος Καλετσάνος σχολιάζει ταυτόχρονα τις ιδέες του έργου μέσα από μια ερμηνεία με έντονα στοιχεία σωματικού θεάτρου. Εντυπωσιακός ο τενόρος Χρήστος Κεχρής τραγουδά τα lieder του Σούμπερτ, υποβάλλοντας έντονα συναισθήματα στους θεατές. Υπέροχοι στους ρόλους τους όλοι οι ηθοποιοί.

Στο τέλος της παράστασης σκηνοθέτης και μαθητές αντάλλαξαν απόψεις και προσπάθησαν να δώσουν τις δικές τους προσεγγίσεις στο έργο του Μπροχ.

Ευχαριστούμε τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τις ωραίες συναντήσεις με την Τέχνη που μας προσέφερε και τα πολύ καλά οργανωμένα προγράμματα της.

Μ. Δουλγέρη

Φιλόλογος