Ποιήματα για τον ρατσισμό

Ποιήματα για τον ρατσισμό

Πρόσκληση για εκδήλωση κατά της βίας

Πρόσκληση για εκδήλωση κατά της βίας.

Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Λύκειό μας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Προγράμματος «Universities4EU (U4EU)» επελέγη μαζί με άλλα 22 σχολεία από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Περισσότερα εδώ κι εδώ.

 

ΤΕΙ Κρήτης: Εκπαιδευτική – Επαγγελματική Πληροφόρηση & Συμβουλευτική Μαθητών και Υποψηφίων Γ΄ Λυκείου

tei_kritisΤΕΙ Κρήτης: Εκπαιδευτική – Επαγγελματική Πληροφόρηση & Συμβουλευτική Μαθητών και Υποψηφίων Γ΄ Λυκείου

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, διαπιστώνοντας το αυξημένο ενδιαφέρον των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές που συνοδεύουν τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών των 14 κατευθύνσεων και ειδικοτήτων που παρέχει, σας ενημερώνει ότι έχει δημιουργηθεί και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου μαθητή, γονέα, αλλά και εκπαιδευτικού, ειδικός σύνδεσμος πληροφόρησης, www.teicrete.gr/el/newstudents, με διττό σκοπό α) την έγκαιρη, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση και β) την ανάδειξη νέων επαγγελματικών οριζόντων που ανοίγονται σε όλο το φάσμα των τεχνολογικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών σπουδών που υπηρετεί.

 

Με την πεποίθηση ότι οι σπουδές στο ΤΕΙ Κρήτης αποτελούν “εχέγγυο” για τη διεκδίκηση μιας δυναμικής σταδιοδρομίας, με πτυχία ικανά να προσδώσουν προβάδισμα στον επαγγελματικό στίβο σε όσους τα προτιμήσουν και τα επιλέξουν  στο μηχανογραφικό τους δελτίο, προτρέπουμε όλη τη σχολική κοινότητα, να επισκεφτεί τον ιστοχώρο μας και να ανατρέξει στις ηλεκτρονικές πηγές, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 

 • πληροφορίες για την ακαδημαϊκή λειτουργία, την επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα, αλλά και την πλούσια και πολυποίκιλη εκπαιδευτική πραγματικότητα που πλαισιώνει την καθημερινή φοιτητική ζωή http://www.teicrete.gr/el/tei/12610
 • αναλυτική παρουσίαση του ΤΕΙ Κρήτης, απεικόνιση των Τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης στα [5] Επιστημονικά Πεδία (Μηχανογραφικό 2015-2016)
 • πληροφορίες για τις επαγγελματικές διεξόδους και τις προοπτικές που προσφέρουν τα Τμήματα και οι επιμέρους κατευθύνσεις των σχολών, ακαδημαϊκές πληροφορίες για τα προσφερόμενα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, κλπ. http://www.teicrete.gr/el/spoudes

 

 

Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αφορούν στα παρακάτω Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης :

 • Διατροφής και Διαιτολογίας
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων (Άγιος Νικόλαος) με κατευθύνσεις: Μάρκετινγκ, Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοίκηση Επιχειρήσεων
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο) με κατευθύνσεις: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
 • Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.             
 • Κοινωνικής Εργασίας             
 • Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής                               
 • Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Τ.Ε.
 • Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. με κατευθύνσεις: Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε., Μηχανικοί Η/Υ Τ.Ε. και Μηχανικοί Λογισμικού Τ.Ε.
 • Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
 • Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. με κατευθύνσεις: Ενεργειακοί Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε. και Κατασκευαστές Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε.
 • Νοσηλευτικής 
 • Τεχνολόγων Γεωπόνων με κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας και Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων

Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Συμβουλευτική

 

Κλείνοντας την αρχική αυτή προσπάθεια γνωριμίας και απευθείας επικοινωνίας με τα μέλη της σχολικής κοινότητας, σας καλούμε να προτρέψετε τους μαθητές σας, να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται και τη φετινή χρονιά από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Κρήτης και αφορά στα ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Κρήτης, αναγνωρίζοντας την ανησυχία που βιώνουν οι υποψήφιοι και το οικογενειακό τους περιβάλλον για το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας και τη λήψη των καταλληλότερων αποφάσεων, προσφέρει σε υποψήφιους της Γ΄ Τάξης όλων των Λυκείων της Ελλάδας, τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργασίας με υποψήφιους μαθητές [έως 10 μαθητές ανά σχολική μονάδα] της Γ΄ Τάξης, οι οποίοι θα εκφράσουν την επιθυμία, να παραλάβουν σχετικούς κωδικούς και να ενταχθούν στη διαδικασία συμπλήρωσης του on line ερωτηματολογίου επαγγελματικής συμβουλευτικής, το οποίο διαθέτει.

 

Οι μαθητές αυτοί θα παραλάβουν την αυτοματοποιημένη έκθεση – αναφορά που σκιαγραφεί το επαγγελματικό τους προφίλ και τα Τμήματα – Σχολές του ΤΕΙ Κρήτης που ταιριάζουν στην επαγγελματική προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά τους, χωρίς όμως να περιορίζει ή να αποκλείει τις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρονται από τα άλλα ΑΕΙ της χώρας.

 

Πληροφορίες στον ιστοχώρο του Γραφείου Διασύνδεσης, www.career.teicrete.gr και στο τηλ. 2810 379335, κ. Αλογδιανάκη Μαριάννα, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας.

 

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την καθοριστική συμβολή σας στην ενημέρωση των μαθητών.

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Ιωάννης Κοπανάκης

Αναπληρωτής Πρόεδρος ΤΕΙ Κρήτης,

Υπεύθυνος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων

2810379415 | i.kopanakis@teicrete.gr

Ενημέρωση Γ’ Λυκείου για αφροδίσια νοσήματα

Χρήσιμα τηλέφωνα

Έλεγχοι επίδοσης Α’ τετραμήνου

Ανακοινώνεται ότι οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών θα δοθούν την Τετάρτη 10-2-2016 μετά τις 11:40.

Απόφαση επιλογής πρακτορείου για την εκδρομή στο Βερολίνο

Αναρτάται η απόφαση επιλογής πρακτορείου για την εκδρομή στο Βερολίνο.

Βιωματικό Εργαστήριο «Οι νέοι δημιουργούν»

Πρόσκληση για συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο του Δήμου Κορυδαλλού.

Epistoli_Biomatiko_ergastiri_neoi _politismos

DemoCU_leaflet_gr

Προετοιμασία Βιωματικού Νέων_20_01_2016(1)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Panorama-Brandenburg-Gate-in-Berlin-GermanyΣτο σχολείο μας θα λειτουργήσει κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά (2015-16) πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα «Ευρωπαϊκή φιλοσοφία και τέχνη». Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η βαθύτερη μελέτη και γνωριμία με θέματα της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας, καθώς και της σχέσης της με τα μεγάλα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις αισθητικές αντιλήψεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού.  Μέσα από τα έργα των φιλοσόφων, τη λογοτεχνική και καλλιτεχνική δημιουργία, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικά έργα που θέτουν φιλοσοφικά ερωτήματα, θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν την ευρωπαϊκή διανόηση και την επιρροή που άσκησαν στην καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση. Το πρόγραμμα θα συνδυαστεί, εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη του Βερολίνου, της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας με την πολύπλευρη σύγχρονη πολιτιστική φυσιογνωμία.

Για τους συμμετέχοντες μαθητές περισσότερο υλικό στο wiki του προγράμματος.

 

 

Πρόγραμμα αγωγής υγείας

Προβολή αρχείου