Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής Μ.Δ.

Επειδή κάποιοι υποψήφιοι θα χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του δελτίου τους ή ενδεχομένως χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των Λυκείων για την υποβολή του δελτίου τους, μετά τις 4-7-2014 και μέχρι τις 14-7-2014, το διάστημα αυτό πρέπει τα Λύκεια να λειτουργήσουν ως εξής :
– τα ΓΕΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη 8-7-2014, την Παρασκευή 11-7-2014 και τη Δευτέρα 14-7-2014 .

– Αυτές τις 3 ημέρες ο Διευθυντής θα μπορεί να επιτρέψει στους υποψηφίους να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. για να οριστικοποιήσουν εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ.

8hora-300x115Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα «8η ώρα» δημιουργήθηκε στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας (Project) της Β’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Ο στόχος της εργασίας αυτής ήταν να δοθεί στους μαθητές μια ευκαιρία να συνεργαστούν και να αναλάβουν αρμοδιότητες ως συντάκτες, δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, αρχισυντάκτες και διαχειριστές ψηφιακού περιεχομένου. Το σημαντικότερο στοιχείο όμως, είναι ότι οι μαθητές εξέφρασαν τις μαθητικές τους ανησυχίες και μέσω της δημοσίευσης των άρθρων τους, τους δόθηκε το κατάλληλο κίνητρο να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις ικανότητές τους στο γραπτό λόγο. Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μεταξύ άλλων η έρευνα στο διαδίκτυο, η παρατηρητικότητα στην καθημερινότητά τους, η πραγματοποίηση δημοσκοπήσεων και φυσικά η αστείρευτη δημιουργικότητά τους.

Η “8η ώρα” είναι οργανωμένη σε στήλες με συγκεκριμένη θεματολογία και κάθε στήλη αποτελείται από έναν αριθμό άρθρων που ανταποκρίνονται σε αυτήν.

Επισκεφθείτε και φυλλομετρήστε την «8η ώρα» εδώ.

131204_DesmotisΗ ταινία μας «ΔΕΣΜΩΤΗΣ» έχει θέμα τον εθισμό στο διαδίκτυο, πρόβλημα που τελευταία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Πήρε μέρος στη 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio 2013  και στο 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά, όπου και έλαβε την 5η θέση στα Βραβεία Κοινού μεταξύ 35 ταινιών από όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Πέτρος έχει απομακρυνθεί από τους φίλους του και αποκρούει όλες τις προσπάθειές τους για επικοινωνία. Αιτία είναι η εξάρτησή του από το διαδίκτυο που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού δείχνει να χάνει την επαφή με την πραγματική ζωή και να βυθίζεται σε μια εικονική πραγματικότητα. Ωστόσο κάτι θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει τη θέση του και να αλλάξει.

Δεσμώτης
http://youtu.be/mPr2ps5WbGA

 Backstage
http://youtu.be/JnTKaWHjlw4

 Βραβεία Πάμε Σινεμά
http://youtu.be/XMu_gw5WBMM

EUSO

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

 

  • Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) από το σχολικό έτος 2008 – 2009 διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην «Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO» δύο τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου. Στον διαγωνισμό αυτό οι ομάδες εξετάζονται εργαστηριακά, σε θέματα φυσικής, χημείας και βιολογίας.
  • Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, επιλέγεται η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς, θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, από την οποία επιλέγονται δύο ομάδες μαθητών. Οι ομάδες αυτές εκπροσωπούν την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.
  • Το σχολείο μας συμμετέχει ανελλιπώς στους διαγωνισμούς αυτούς και στον παρακάτω πίνακα παραθέτουμε τις επιδόσεις των μαθητικών ομάδων μας.
Σχολικό έτος Τοπικός Διαγωνισμός(Διοργανώνεται από το ΕΚΦΕ Νίκαιας , συμμετέχουν 24 σχολεία της ευρύτερης περιοχής Πειραιά και προκρίνονται τρία ) Πανελλήνιος Διαγωνισμός(Διοργανώνεται από την ΠΑΝΕΚΦΕ , συμμετέχουν τα σχολεία που προκρίθηκαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς και προκρίνονται δύο)
2008 – 2009 9η θέση —————-
2009 – 2010 4η θέση —————–
2010 – 2011 1η θέση 6η θέση
2011 – 2012 1η θέση 6η θέση (1η θέση πανελληνίως στη φυσική)
2012 – 2013 3η θέση 11η θέση (1η θέση πανελληνίως στη χημεία)
2013 – 2014 5η θέση —————–

 

DIPLOMA_AGORIAΟι ομάδες Χειροσφαίρισης μαθητών και μαθητριών του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού συμμετείχαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης, που διεξήχθη στη Βέροια από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2014, όπου και κατέκτησαν την 4η και 3η θέση αντίστοιχα.

Η σύνθεση της ομάδας των μαθητριών:

1. Αϊβατίδη Ελευθερία
2. Αλιόχινα Σνιζάνα
3. Γέρλοβα Βαρβάρα
4. Κόκκου Δέσποινα
5. Κορογώνα Ρόβη- Νεφέλη
6. Λογγοβίτη Χρυσάφω
7. Μακρή Αλίκη
8. Μανιά Κατερίνα
9. Μπακιρλή Κωνσταντίνα
10. Ποταμίτη Μυρτώ
11. Στασινοπούλου Ελένη
12. Τσαρκατσόγλου Μαρία- Ανθή
13. Ψηλολίχνου Ευαγγελία- Αγγελική

 

DIPLOMA_AGORIAΗ σύνθεση της ομάδας των μαθητών:

1. Αθανασίου Παναγιώτης
2. Γουρδομιχάλης Χρήστος
3. Μαρνάς Κωνσταντίνος
4. Μαστροκούκος Αντώνης
5. Μπαξεβάνης Αναστάσιος
6. Παλουμπής Αλέξανδρος
7. Παπαδημητρίου Ταξιάρχης
8. Σαλβάνος Νικόλαος
9. Σμαριανάκης Αθανάσιος
10. Ταβλαρίδης Αργύρης
11. Τόμοβιτς Θωμάς
12. Τσαμούρης Αλέξανδρος

 

Προπονητές οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Λουκάς Ιωάννης και Μαγείρου  Μαρία.

Photo: Διπλή επιτυχία του 4ου Λυκείου Κορυδαλλού!!!</p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>H   ομάδα Χειροσφαίρισης μαθητών και μαθητριών του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού  συμμετείχε στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης και προκρίθηκε στην τελική φάση στην οποία θα λαμβάνουν μέρος τέσσερα σχολεία από όλη την Ελλάδα. Η διοργάνωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια από τις 12 έως τις 14 Μαΐου 2014. </p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Τα συγχαρητήρια του στις δύο ομάδες, στους αθλητές και τις οικογένειές τους, καθώς και στους προπονητές Λουκά Ιωάννη και Μαρία Μαγείρου όπως επίσης και στον Διευθυντή του Σχολείου Ασημάκη Οικονομίδη, έστειλε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης τονίζοντας: «Η μεγάλη αυτή αθλητική και σχολική επιτυχία των παιδιών μας, αποδεικνύει για άλλη μια φορά, την αξία και την δύναμη του αθλητισμού στην εκπαίδευση, του συντονισμού των προσπαθειών, της ακούραστης προσπάθειας και της θέλησης όλων σας. Η πόλη μας πρωτοπορεί και στον τομέα του Αθλητισμού με την δημιουργία σύγχρονων χώρων άθλησης αλλά και με προγράμματα που δίνουν την δυνατότητα σε όλους τους μαθητές από τα πρώτα σχολικά τους χρόνια να διερευνήσουν τις δυνατότητές τους και να γνωρίσουν τις χαρές της άθλησης και της ευγενικής άμιλλας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους. Μας κάνετε για άλλη μια φορά περήφανους με τις επιδόσεις και το ήθος σας. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην Βέροια και πάντα νίκες σε όλους τους στίβους της ζωής σας».   </p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Η σύνθεση της ομάδας των μαθητών:  </p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>1. Αθανασίου Παναγιώτης<br /><br /><br /><br /><br /><br />
2. Γουρδομιχάλης Χρήστος<br /><br /><br /><br /><br /><br />
3. Μαρνάς Κωνσταντίνος<br /><br /><br /><br /><br /><br />
4. Μαστροκούκος Αντώνης<br /><br /><br /><br /><br /><br />
5. Μπαξεβάνης Αναστάσιος<br /><br /><br /><br /><br /><br />
6. Παλουμπής Αλέξανδρος<br /><br /><br /><br /><br /><br />
7. Παπαδημητρίου Ταξιάρχης<br /><br /><br /><br /><br /><br />
8. Σαλβάνος Νικόλαος<br /><br /><br /><br /><br /><br />
9. Σμαριανάκης Αθανάσιος<br /><br /><br /><br /><br /><br />
10. Ταβλαρίδης Αργύρης<br /><br /><br /><br /><br /><br />
11. Τόμοβιτς Θωμάς<br /><br /><br /><br /><br /><br />
12. Τσαμούρης Αλέξανδρος</p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Η σύνθεση της ομάδας των μαθητριών:</p><br /><br /><br /><br /><br />
<p>1. Αϊβατίδη Ελευθερία<br /><br /><br /><br /><br /><br />
2. Αλιόχινα Σνιζάνα<br /><br /><br /><br /><br /><br />
3. Γέρλοβα Βαρβάρα<br /><br /><br /><br /><br /><br />
4. Κόκκου Δέσποινα<br /><br /><br /><br /><br /><br />
5. Κορογώνα Ρόβη- Νεφέλη<br /><br /><br /><br /><br /><br />
6. Λογγοβίτη Χρυσάφω<br /><br /><br /><br /><br /><br />
7. Μακρή Αλίκη<br /><br /><br /><br /><br /><br />
8. Μανιά Κατερίνα<br /><br /><br /><br /><br /><br />
9. Μπακιρλή Κωνσταντίνα<br /><br /><br /><br /><br /><br />
10. Ποταμίτη Μυρτώ<br /><br /><br /><br /><br /><br />
11. Στασινοπούλου Ελένη<br /><br /><br /><br /><br /><br />
12. Τσαρκατσόγλου  Μαρία- Ανθή<br /><br /><br /><br /><br /><br />
13. Ψηλολίχνου  Ευαγγελία- Αγγελική