Βεβαίωση επιλογής πρακτορείου

Ανακοινώνεται η επιλογή πρακτορείου για την εκδρομή στην Καλαμάτα. Το πλήρες κείμενο εδώ.

«Ρομαντισμός»: Παράσταση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

romantismos

Μια υψηλού επιπέδου παράσταση παρακολούθησαν δύο project του σχολείου μας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με τίτλο Ρομαντισμός, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, βασισμένη στους Υπνοβάτες του Χέρμαν Μπροχ.

Ο συγγραφέας καταγράφει τα βήματα που οδήγησαν την τριακονταετία 1888-1918 από το Ρομαντισμό στο Φασισμό. Πρόκειται για τη βία της ιστορίας, τον συντηρητισμό που απομυζά τη βούληση από τον άνθρωπο και τον καταδικάζει να υπάρχει στο μεταίχμιο μεταξύ συνείδησης και νάρκωσης, όπως ο υπνοβάτης. Έτσι δημιουργήθηκε ένα έργο περισσότερο ιδεών παρά χαρακτήρων και ως τέτοιο το υπηρέτησε με πολύ μοντέρνα ματιά ο σκηνοθέτης.

Δεν ήταν ένα συμβατικό ανέβασμα αλλά μια συγκινησιακά αποστασιοποιημένη παράσταση με πολλές παράλληλες αφηγήσεις, σκηνοθετικούς συμβολισμούς και εξαιρετικές ερμηνείες. Καθοριστικός στο ρόλο του αφηγητή ο Ιερώνυμος Καλετσάνος σχολιάζει ταυτόχρονα τις ιδέες του έργου μέσα από μια ερμηνεία με έντονα στοιχεία σωματικού θεάτρου. Εντυπωσιακός ο τενόρος Χρήστος Κεχρής τραγουδά τα lieder του Σούμπερτ, υποβάλλοντας έντονα συναισθήματα στους θεατές. Υπέροχοι στους ρόλους τους όλοι οι ηθοποιοί.

Στο τέλος της παράστασης σκηνοθέτης και μαθητές αντάλλαξαν απόψεις και προσπάθησαν να δώσουν τις δικές τους προσεγγίσεις στο έργο του Μπροχ.

Ευχαριστούμε τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τις ωραίες συναντήσεις με την Τέχνη που μας προσέφερε και τα πολύ καλά οργανωμένα προγράμματα της.

Μ. Δουλγέρη

Φιλόλογος

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

 

Την Κυριακή 1/3/2015 παρακολουθήσαμε στο φιλόξενο πολυχώρο VAULT, τη θεατρική παράσταση «Μικρές ιστορίες φόνων» του συγγραφέα Παναγιώτη Μπρατάκου σε σκηνοθεσία Δημ. Καρατζιά.

Ένα δραματικό έργο που φωτίζει τα άδυτα της κίτρινης δημοσιογραφίας, όπου ο ανθρώπινος πόνος γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την τηλεθέαση και το χρήμα. Γεμάτο ένταση και συναίσθημα προβληματίζει γύρω από την αγάπη και τον έρωτα στις διάφορες εκφάνσεις τους. Αγγίζει ευαίσθητα και αναφέρεται σε ευπαθείς ομάδες που γίνονται θύματα των προκαταλήψεων και των στερεότυπων που τα οδηγούν σε ακραίες πράξεις.

Οι εξαιρετικές ερμηνείες όλου του θιάσου δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Κανείς δεν έφυγε από την αίθουσα χωρίς να κλάψει, να συγκινηθεί και τέλος να καταχειροκροτήσει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Ευχαριστούμε πολύ τον σκηνοθέτη Δ.Καρατζιά για την ευγενική χορηγία του και το θέατρο VAULT που μας προσφέρει ποιοτικές παραστάσεις, που μας συγκινούν και αφυπνίζουν. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Μέλη της θεατρικής ομάδας του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκδρομή

Αναρτάται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκδρομή στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών». Το κείμενο της πρόσκλησης εδώ.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκδρομή

Αναρτάται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκδρομή στην «Τεχνόπολη». Το κείμενο της πρόσκλησης εδώ.

 

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

 

 

Το ΣVaniasάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Χορν η πρώτη για το 2015 καθιερωμένη πλέον επίσκεψη της θεατρικής ομάδας του 4ου Λυκείου Κορυδαλλού.

Το φετινό μας ραντεβού αφορούσε την παράσταση του Θείου Βάνια του Τσέχωφ. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Δουλγέρη, Χαλκιαδάκη, Παυλόπουλο παρακολούθησαν το έργο με αγάπη και σεβασμό στο θέατρο και εντυπωσίασαν όπως πάντα κοινό και ηθοποιούς με την συμπεριφορά και την ευπρέπεια τους.

Αυτή τη φορά συναντήθηκαν με τη τη ζωντανή ιστορία του θεάτρου μας, Μαλικένζου, Φέρτη, Βόγλη, Μάινα που ερμήνευσαν υποδειγματικά ένα μεγάλο συγγραφέα. Έτσι ιδέες και αξίες διαχρονικές άγγιξαν τις ψυχές τν μαθητών, τους προβλημάτισαν και τους συγκίνησαν.

Ευχόμαστε την επόμενη φορά και άλλοι μαθητές να ακολουθήσουν τα θεατρικά μας βήματα. Η πρόσκληση είναι πάντα ανοιχτή για όσους αγαπούν το καλό θέατρο.

https://www.youtube.com/watch?v=YeiA5-Io-l0

10 Φεβρουαρίου – Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, θα εορταστεί για 12η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Πηγή: http://www.saferinternet.gr/sid

Χρήσιμο υλικό για το θέμα θα βρείτε σε αυτή τη σελίδα.

Εκδρομή στην Ελευσίνα

Αναρτήθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκδρομή στην Ελευσίνα. Κατεβάστε το πλήρες κείμενο (έγγραφο PDF).

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ Α” ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 10/2 και ώρα 11:30 θα δοθούν οι έλεγχοι επίδοσης του Α” τετραμήνου. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.

Ανακοίνωση Επιλογής Πρακτορείου

Ανακοινώνεται η απόφαση επιλογής πρακτορείου για την εκδρομή στο  Βόλο.